GENERALNE INFORMACIJE

Ecomedico proizvodi su potpuno sigurni za upotrebu jer se cijeli proizvodni ciklus odvija sukladno međunarodnim standardima kvaliteta HACCP, ISO 22000:2005 i ISO 22716:2007-GMP, uz stalnu unutrašnju kontrolu proizvoda i sirovina kao i vanjsku kontrolu u akreditiranim laboratorijama, a proizvodi garantovano ne sadrže nikakve hemijske dodatke niti vještačke konzervanse.

Ecomedico proizvode možete kupiti u Bosni i Hercegovini, u svim dm i cm prodavnicama, Mercator prodavnicama na odjelu bio proizvoda, te u svim bolje snadbjevenim apotekama, biljnim apotekama i prodavnicama zdrave hrane.

Većina sirovina Ecomedico proizvoda potiče iz Bosne i Hercegovine, iz kontrolisanog domaćeg uzgoja.

Obzirom da su naši sirupi potpuno prirodni, za postizanje željenog rezultata preporučujemo koristiti kontinuirano duži vremenski period. Nije potrebno praviti pauzu, a sirupi se smiju koristiti i preventivno.

Naše maske za lice su potpuno prirodne i višekratne, a za ispravno korištenje potrebno je slijediti sljedeće korake:

  1. 1. Promiješati sadržaj maske drvenom špatulicom i testirati na malom dijelu kože
  2. 2. Nanijeti na čistu i vlažnu kožu lica, vrata i dekoltea
  3. 3. Ostaviti na koži 20-30 minuta
  4. 4. Nakon tretmana na kožu staviti dnevnu ili noćnu kremu
  5. 5. Postupak ponoviti 3-5 puta sedmično

Za suhu kožu lica preporučujemo mednu masku za balansiranje tena, koja će Vašu kožu hidratirati, nahraniti i učiniti mekanom, glatkom, blistavom i zdravom.

Naša kozmetika je potpuno prirodna, bez parabena, sulfata, konzervanasa i umjetnih boja.

Osnovni sastojak Ecomedico mednih maski za lice je med. Prirodno svojstvo meda je kristalizacija. Ukoliko dođe do kristalizacije, masku možete dekristalizirati i vratiti u tečno stanje postepenim zagrijavanjem do 45 °C

Obzirom da Ecomedico proizvodi ne sadrže pridodate vještačke šećere, smiju ih koristiti i dijabetičari uz konsultaciju dijabetologa.

Većina Ecomedico proizvoda se smije koristiti u trudnoći i tokom dojenja, ali je poželjno dodatno se posavjetovati s nama u vezi korištenja svakog proizvoda pojedinačno ili se eventualno posavjetovati sa Vašim doktorom.

Ecomedico proizvode je za sada moguće kupiti samo u Bosni i Hercegovini, ali radimo na tome da oni čim prije budu dostupni i izvan njenih granica.